Chris - från Sannex till Wahlströms

Dansbandet Wahlströms med utgångsort Vadstena, har sedan starten varit fyra bandmedlemmar. Men från och med den 1 december blir man en kvintett. Då börjar nämligen Chris Andersen att spela gitarr i bandet. Chris är idag sångare, gitarrist och kapellmästare i Sannex, men sade upp sig därifrån för att istället börja jobba på Musikbörsen. Strax därefter blev han dock erbjuden jobbet som gitarrist och andresångare i Wahlströms, och tackade ja.

 

Chris kommer att ta över en hel del av sångaren Daniel Wahlströms gitarrspelande, som istället kan ägna sig mer åt sången.

 

Den 13 december går Wahlströms in i sista kvaltävlingen av Dansbandskampen i SVT. Det är ännu oklart om bandet får ha Chris med då, eftersom Wahlströms hade fyra medlemmar när nomineringen gjordes.

Vem som kommer att efterträda Chris Andersen i Sannex är ännu oklart.

Nyheter

"Bjud upp" - ny dansbandsgala 2015

Den 20-21 mars 2015 ser ett helt nytt evenemang dagens ljus på Tele2 Arena, dansbandsgalan "Bjud upp". Tillsammans med några av Sveriges mest populära dansband skapas en riktig folkfest med Nordens största dansgolv.

Titanix medverkar i actionfilm

Titanix kommer att medverka i en långfilm som nu börjat spelats in. Den heter "1 procent - den inre rösten" och är en actionfilm om ett motorcykelgäng.

Ingen säker bussparkering - Jenny Saléns ställer in

Jenny Saléns meddelar idag att de inte kommer att spela på Birka den 1-2 april i år. Skälet till detta är att Birka Cruises sedan en tid tillbaka inte kan erbjuda en trygg och säker parkering för orkesterbussarna under engagemangen ombord.

Inbrott i Expanders buss

Måndagen den 24 mars gjorde någon, eller några, inbrott i Expanders turnébuss. Tjuvarna har fått med sig väskor, datorer, tv-spel men framförallt deras värdefulla instrument.

Fullsatt på Parkenmaran!

Under den gångna helgen arrangerades för femte året Parkenmaran i Gävle och arrangören Leif Wibron kan bara sammanfatta det med ett enda ord: Succé!

Skivnyheter i vår

Det är nya skivor på gång nu i vår! Callinaz, Sannex, Streaplers och Martinez är några av dem som släpper nya plattor och som vi listar här.vi några av de skivor som släpps framöver.

Melodifestivalen 2014: Sanna Nielsen vann!

Det blev de svenska tv-tittarna som avgjorde årets Melodifestivalfinal. Med endast två (2) poängs marginal tog Sanna Nielsen hem förstaplatsen, före tvåan Ace Wilder.

Melodifestivalen 2014: Linus och Helena till final!

Det blev Helena Paparizou och Linus Svenning som tog sig vidare till finalen från Andra chansen som avgjordes på lördagskvällen.

Per-Håkans har inskaffat hjärtstartare

I augusti 2012 uppmanade FÅR JAG LOV landets alla orkestrar och arrangörer att - precis som förebilderna i Streaplers gjorde redan 2010 - investera i en HLR-apparat till turnébussen eller dansstället. Per-Håkans är senaste bandet som följt uppmaningen.

Arvingarna och Lasse Stefanz på Eldsjälsgalan

Ikväll medverkar Arvingarna och Lasse Stefanz på den direktsända Eldsjälsgalan. Lasse Stefanz premiärspelar där sin nya låt "Länge leve honky tonk".

Melodifestivlan 2014: Alcazar och Anton Ewald till final!

Det blev Anton Ewald med "Natural" och Alcazar med "Blame it on the disco" som tog sig direkt till finalen av Melodifestivalen 2014 när årets sista deltävling genomfördes ikväll.

Larz-Kristerz blev "Årets band"!

På fredagskvällen anordnades Dalecarlia Music Awards, Dalarnas egen Grammisgala. Där vann Larz-Kristerz pris som "Årets band".

Radio och Lejonsson fördjupar samarbetet

Bandet Radio och Lejonsson fördjupar sitt samarbete. Efter att Radio framgångsrikt debuterat vid Maran i Härnösand så väljer bandet att fördjupa samarbetet med Lars-Erik Jonsson, Lejonsson Nöjesproduktion, som från och med idag tar över bokningsansvaret.

Country: Dwight Yoakam till Sverige & Norge

Countrystjärnan Dwight Yoakam kommer tillbaka till Sverige och Norge i sommar, denna gång med senaste albumet 3 Pears i bagaget.

Elisa's vann grammis!

Elisa's vann ikväll en grammis i kategorin Årets Dansband för sitt album "Be mig! Se mig! Ge mig!". Vi säger givetvis stort grattis till dem!

Förändring i Dreams

Det blir förändring i Dreams framöver. Jens Nilsson har valt att sluta i bandet för att återgå till sitt gamla jobb.

Melodifestivalen 2014: Sanna och Panetoz till final!

I den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2014 som sändes från Linköping ikväll, gick Sanna Nielsen med "Undo" och The Refreshments med "Hallelujah".

Casanovas vann Manifestpriset 2014!

Det blev Casanovas som med albumet "Sommar i Sverige" vann Manifestpriset 2014 i kategorin "dansband" när priset delades ut vid Manifestgalan på Nalen i Stockholm under fredagskvällen.

Melodifestivalen 2014: Yohio och Ellen till final!

Det blev Yohio och Ellen Benediktson som tog sig direkt till finalen i den första deltävlingen av Melodifestivalen.

Country: Countryvinnare i amerikanska Grammy Awards

I amerikanska Grammy Awards har följande vinnare utsetts i countrykategorierna...
© Egmont Tidskrifter | Annonsera härVåra villkor | Kontakta oss! | Ansvarig utgivare: Diana Thylin