Chris - från Sannex till Wahlströms

Dansbandet Wahlströms med utgångsort Vadstena, har sedan starten varit fyra bandmedlemmar. Men från och med den 1 december blir man en kvintett. Då börjar nämligen Chris Andersen att spela gitarr i bandet. Chris är idag sångare, gitarrist och kapellmästare i Sannex, men sade upp sig därifrån för att istället börja jobba på Musikbörsen. Strax därefter blev han dock erbjuden jobbet som gitarrist och andresångare i Wahlströms, och tackade ja.

 

Chris kommer att ta över en hel del av sångaren Daniel Wahlströms gitarrspelande, som istället kan ägna sig mer åt sången.

 

Den 13 december går Wahlströms in i sista kvaltävlingen av Dansbandskampen i SVT. Det är ännu oklart om bandet får ha Chris med då, eftersom Wahlströms hade fyra medlemmar när nomineringen gjordes.

Vem som kommer att efterträda Chris Andersen i Sannex är ännu oklart.

Nyheter

Ur tidningen: Anna Neah Deutgen stylar om Callinaz-Carolinas favoritklänning

Callinaz-Carolina fick sin oanvändbara favoritklänning omstylad av Anna Neah Deutgen, känd från "Hela Sverige Syr". Vi bjuder här på hela artikeln ur nya numret!

Norska Contrazt siktar mot Eurovision

I svenska Melodifestivalen deltar i år inga dansband, men i Norges motsvarighet Melodi Grand Prix lyckades man bättre. Där tävlar ett av de mest populära norska dansbanden, Contrazt.

Eurovision: Sverige tävlar i semifinal 2

Idag lottades det fram vilka länder som tävlar i vilken semifinal i Eurovision Song Contest 2015. Sverige kommer att tävla i den andra semifinalen och Christer Björkman är nöjd med lottningen.

Ur tidningen: Gammalt möter nytt på anrika Trombon

Ända sedan 1970-talet har Trombon lockat danssugna att ta en svängom på de slitstarka trätiljorna. Danslokalen i hjärtat av Södertälje gör ingen nostalgiker besviken.

Dansbandskonserter i Finland

Det finska dansbandet San Marino & Linda gör det som bland annat Flamingokvintetten har gjort i Sverige. De gör dansbandskonserter för en sittande publik.

Inbrott i Dreams buss

Natten mellan 3 och 4 januari hade Dreams inbrott i sin turnébuss. Bussen stod parkerad i ett inhägnat industriområde utanför Gullspång då bandet hade semester.

De nominerade dansbanden till Manifestpriset 2015

Årets Manifestnomineringar är offentliggjorda, och de dansband som har chans att vinna Manifestpriset, "de oberoende musikproducenternas Grammis", är...

Förändringar i banden – och musiker sökes!

En del förändringar sker i några dansband, som just nu söker nya medlemmar. Bland annat Martinez, Expanders och Excess byter medlemmar framöver.

Erica i "Så ska det låta" och FÅR JAG LOV!

Ikväll medverkar Drifters sångerska Erica i "Så ska det låta" på SVT1. Vill du veta mer om Erica? FÅR JAG LOV träffar henne i en stor mycket personlig intervju i nästa nummer av FÅR JAG LOV!

Finix - det nya Zlips

Den 6 februari gör Zlips sin sista spelning. Men den 13 februari gör det nya dansbandet Finix sin premiär då tre av Zlips nuvarande medlemmar fortsätter tillsammans med ny trummis.

Ur tidningen: Magisk afton när Lasse Stefanz firade sin monsterbox!

Det började med en formell presskonferens och slutade med en närmast magisk stämning när Lasse Stefanz firade sin unika samlingsbox på Bykrogen utanför Kristianstad. Medarbetare, kollegor, vänner och fans var på plats för att festa med bandet.

Ur tidningen: Mats Rådbergs nya skiva - med en doft av Nashville

Efter tio års tystnad på skivfronten är svensk countrys grand ol' man Mats Rådberg tillbaka med ett nytt album.

"Dallas" är ny i Lasse Stefanz

Nu står det klart vem som blir ny basist i Lasse Stefanz, efter att Henrik "Turbo" Wallrin slutat. Det är Anders "Dallas" Dahlgren som kliver in i bandet.

Black Jack - den kompletta filmmusiken

I lördags var det skådespelaren Helena Bergströms dag i SVT:s "Stjärnorna på slottet". Då visades bland annat klipp från succéfilmen "Black Jack" (1990). När filmen firade 20 år satte Får Jag Lov ihop en Spotifylistan med den kompletta filmmusiken.

Kjelles Dansotek utser Årets album 2014

Det här är sjätte året som Kjelles Dansotek utser årets bästa album. Men i år väljer de även att recensera alla årets albumproduktioner som totalt är 35 stycken.

Zlips lägger ner

Zlips meddelar ikväll att bandet kommer att läggas ner. I ett pressmeddelande berättar kapellmästaren och keyboadisten Matts Nylander om varför och när bandet kommer att göra sin sista spelning.

Ur tidningen: "Hjälp oss få våra pengar"

Vid varje danstillfälle måste arrangören betala en avgift till Stim för att det framförs musik. Nu vädjar etablerade låtskrivare till banden som inte rapporterar: "Snälla, börja liverapportera så vi får lön för vårt arbete!"

Ur tidningen: Streaplers: "Vi är som ett gammalt gott vin"

Vad har Streaplers gemensamt med Lasse Stefanz, Kent och Motörhead? Förutom det uppenbara intresset för musik så sällar sig nu Streaplerskillarna till de kändisar som satt sitt namn på en vinetikett.

Grammisnominerade dansband

På onsdagförmiddagen presenterades alla nominerade artister till Grammis 2015. I kategorin Årets Dansband har följande artister och album nominerats.

Ur tidningen: Peter och Linda lever sin 50-talsdröm!

FÅR JAG LOV har hälsat på hemma hos Peter Larsson i Larz-Kristerz och hans sambo Linda Grannas i deras villa där de lever sin 50-talsdröm.
© Egmont Publishing | Annonsera härVåra villkor | Kontakta oss! | Ansvarig utgivare: Diana Thylin