Ö-viksmaran lever vidare

Det är nu klart att den populära och välbesökta Ö-viksmaran kommer att leva vidare. Det är Härnösands Dansbandsfestival i samarbete med Lejonsson som fått det fina hedersuppdraget att föra stafettpinnen vidare då Örnsköldsvik Folkets Park sålts och inte längre kan inhysa arrangemanget. Höstens Mara som går av stapeln 6 och 7 september kommer nu att genomföras på Parkaden i Härnösand. Det blir alltså en flytt 10 mil söderut.

Det var en tid efter att Örnsköldsvik Folkets Park sålts som Härnösands Dansbandsfestival AB, Fredrik Öström, Thomas Falkenström och Danne Strandberg, fick frågan av Programbolaget om att ta över Ö-viksmaran. Öström, Falkenström och Strandberg har nyligen avyttrat Parkaden i Härnösand till nya ägare och den gemensamma tanken från samtliga parter i den affären har hela tiden varit att göra evenemang på Parkaden även i fortsättningen.

- Vi tog kontakt med Lars-Erik Jonsson med bolaget Lejonsson AB, som bland annat är
sommararrangör på Gussjönoret utanför Härnösand, för att få en bra samarbetspartner med god kännedom och erfarenhet för att göra den bästa tänkbara Maran i Härnösand, säger Danne Strandberg.

- Det är ett fint hedersuppdrag att få vara delaktig i flytten av detta anrika evenemang som jag själv så många gånger bevistat, säger Lars-Erik Jonsson.

- Vi känner oss grymt taggade och fulla av energi att bevara och vidareutveckla Marans koncept, säger Fredrik Öström.

- Maran har dragit massor av både tillresta och lokala besökare genom åren till Örnsköldsvik, vi kommer att behålla grunden i själva utförandet och vill rikta evenemanget till en bred målgrupp, fyller Danne Strandberg i.

- Vår ambition är att människor i blandade åldrar ska kunna mötas och trivas tillsammans, ett vitt spektrum publik ska känna sig välkomna till Maran, säger Thomas Falkenström.

Programbolaget som under alla år ansvarat för programsättningen till Örnsköldsvik Folkets Park hade sedan tidigare avtal med de engagerade banden till Maran. Banduppställningen är Blender, Voyage och Martinez som spelar under fredagen, samt Expanders, Zlips och Umbrella som håller i taktpinnen under lördagen.

Arrangörskåren hoppas nu att alla som besökt den klassiska Öviksmaran ska hitta till Parkaden i höst och trivas till max, och att Härnösands hotell- och näringsliv skall stå redo att på bästa sätt ta emot den förväntade tillströmningen av besökare till Härnösand.

För mer info: www.maran.nu

(2013-08-04 05:42)

Nyheter

Turbo slutar i Lasse Stefanz

Basisten i Lasse Stefanz, Henrik "Turbo" Wallrin, 41, har valt att sluta i bandet. Efter 2,5 år sätter han punkt för sin medverkan i orkestern.

Releasefest och skivsläpp för Ninnas

Dansbandet Ninnas släpper den 15 november sitt debutalbum "Tusen vackra dagar" på en releasefest på Enzos Bar i Limhamn/Malmö. Bandet spelar upp till dans mellan 21:00-01:00, inträdet är gratis.

Mingos lägger ner - Foxie startar

Dansbandet Mingos som medverkade i Bingolottos Dansbandstävling förra året meddelar idag att de kommer lägga ner verksamheten vid årsskiftet. Men sångerskan Ida Sundelius kommer istället att starta ett nytt band - Foxie.

Dansen tillbaka på Maxim i Gävle

Klassiska dansstället Maxim i Gävle uppstod på 1930-talet när Södra stations tågverksamhet avvecklades. Dansen ägde rum i den stora vackra väntsalen och nu återinförs den traditionen!

King Edwards lägger ner

Dansbandet King Edwards från Härjedalen har snart bjudit upp till dans för sista gången. Bandet startade 1993 och firade 20-årsjubileum på Storöns Folkpark i Sveg förra året. Nu meddelas att bandet läggs ner.

Country: C2C till Skandinavien

Countryälskare i Sverige och Norge, sätt kryss i kalendern 28 februari-1 mars 2015. Då blir det countryfestival deluxe.

Country: Hicks vinnare igen

I nya numret av FÅR JAG LOV berättar vi om svenske countryartisten Miqael Persson som under namnet Hicks nominerats i två amerikanska musiktävlingar. Han har nu vunnit pris i den ena av de två.

Många skivnyheter i höst

I höst släpps massor av dansbandsskivor. Här listar vi en hel del av dem!

Ny CD efter 25 år

Dansbandet Chippis från Närke släpper nu efter 25 år en ny CD-skiva. Skivan innehåller nyskrivet material blandat med några riktiga örhängen i nytappning.

Dansband - anmäl er till Manifest!

Återigen är det dags för dansband och oberoende skivbolag att anmäla sina skivor till Årets Manifestpris, Sveriges oberoende musikpris, även kallad "den alternativa Grammisen".

Country: Vinnarna i Country-SM

Årets upplaga av Country-SM har under veckan ägt rum på Högfjällshotellet i Sälen och under finalen igår presenterades vinnarna.

Country: Nominerade till Country-SM

Årets upplaga av Country-SM äger rum 25-28 september, och även i år blir det på Högfjällshotellet i Sälen som finalen avgörs. Här är alla nomineringar...

Country: Dokumentär om Doug Seegers

Igår, 17 september, inleddes Doug Seegers konsertturné i USA. Under sommaren har ett tv-team följt Doug genom hela Sverige och imorgon, 18 september, visas resultatet.

Silver och brons på VM i Boogie Woogie

I helgen gick VM i Boogie Woogie av stapeln i Molde, Norge. Fem juniorpar, lika många vuxenpar samt två seniorpar var uttagna till mästerskapet. Totalt kom par från tolv olika nationer, varav Sverige kom med största landslaget!

Blender byter keyboardist

Efter sju år som keyboardist i Blender, och tolv års turnérande totalt, har Rikard André nu tagit beslutet att lämna bandet och dansbandsscenen.

Från mardröm till storvinst

Sannex kröntes nyligen med en Guldklav för Årets Dansband. Men för ett par år sedan mådde sångaren i Sannex, Andreas Olsson, inte speciellt bra.

En dröm gick i uppfyllelse när Lasse gick sin egen väg

När Lasse Sigfridsson slutade i Lasse Stefanz var hans stora dröm att få göra ett soloalbum. Nu tre år senare har Lasse fått ta emot en guldskiva för debutalbumet "Min egen väg".

Guldklaven 2014 - alla vinnare!

Nu är årets Guldklavengala slut och här kan du se vilka som vann pris i de olika kategorierna.

Förändring i Donnez

Donnez vill meddela att det kommer ske förändingar i bandet från och med den 1 augusti 2014 då Joel Andreasson och Rickard Alerstedt slutar.

Guldklavengalan direktsänds i tv

För första gången kommer dansbandens egen grammisgala - Guldklavengalan - att direktsändas i tv. Det blir en två timmar lång sändning från galan, som utgör startskottet av årets dansbandsvecka i Malung.
© Egmont Publishing | Annonsera härVåra villkor | Kontakta oss! | Ansvarig utgivare: Diana Thylin