Ö-viksmaran lever vidare

Det är nu klart att den populära och välbesökta Ö-viksmaran kommer att leva vidare. Det är Härnösands Dansbandsfestival i samarbete med Lejonsson som fått det fina hedersuppdraget att föra stafettpinnen vidare då Örnsköldsvik Folkets Park sålts och inte längre kan inhysa arrangemanget. Höstens Mara som går av stapeln 6 och 7 september kommer nu att genomföras på Parkaden i Härnösand. Det blir alltså en flytt 10 mil söderut.

Det var en tid efter att Örnsköldsvik Folkets Park sålts som Härnösands Dansbandsfestival AB, Fredrik Öström, Thomas Falkenström och Danne Strandberg, fick frågan av Programbolaget om att ta över Ö-viksmaran. Öström, Falkenström och Strandberg har nyligen avyttrat Parkaden i Härnösand till nya ägare och den gemensamma tanken från samtliga parter i den affären har hela tiden varit att göra evenemang på Parkaden även i fortsättningen.

- Vi tog kontakt med Lars-Erik Jonsson med bolaget Lejonsson AB, som bland annat är
sommararrangör på Gussjönoret utanför Härnösand, för att få en bra samarbetspartner med god kännedom och erfarenhet för att göra den bästa tänkbara Maran i Härnösand, säger Danne Strandberg.

- Det är ett fint hedersuppdrag att få vara delaktig i flytten av detta anrika evenemang som jag själv så många gånger bevistat, säger Lars-Erik Jonsson.

- Vi känner oss grymt taggade och fulla av energi att bevara och vidareutveckla Marans koncept, säger Fredrik Öström.

- Maran har dragit massor av både tillresta och lokala besökare genom åren till Örnsköldsvik, vi kommer att behålla grunden i själva utförandet och vill rikta evenemanget till en bred målgrupp, fyller Danne Strandberg i.

- Vår ambition är att människor i blandade åldrar ska kunna mötas och trivas tillsammans, ett vitt spektrum publik ska känna sig välkomna till Maran, säger Thomas Falkenström.

Programbolaget som under alla år ansvarat för programsättningen till Örnsköldsvik Folkets Park hade sedan tidigare avtal med de engagerade banden till Maran. Banduppställningen är Blender, Voyage och Martinez som spelar under fredagen, samt Expanders, Zlips och Umbrella som håller i taktpinnen under lördagen.

Arrangörskåren hoppas nu att alla som besökt den klassiska Öviksmaran ska hitta till Parkaden i höst och trivas till max, och att Härnösands hotell- och näringsliv skall stå redo att på bästa sätt ta emot den förväntade tillströmningen av besökare till Härnösand.

För mer info: www.maran.nu

(2013-08-04 05:42)

Nyheter

Eurovision: Sverige tävlar i semifinal 2

Idag lottades det fram vilka länder som tävlar i vilken semifinal i Eurovision Song Contest 2015. Sverige kommer att tävla i den andra semifinalen och Christer Björkman är nöjd med lottningen.

Ur tidningen: Gammalt möter nytt på anrika Trombon

Ända sedan 1970-talet har Trombon lockat danssugna att ta en svängom på de slitstarka trätiljorna. Danslokalen i hjärtat av Södertälje gör ingen nostalgiker besviken.

Dansbandskonserter i Finland

Det finska dansbandet San Marino & Linda gör det som bland annat Flamingokvintetten har gjort i Sverige. De gör dansbandskonserter för en sittande publik.

Inbrott i Dreams buss

Natten mellan 3 och 4 januari hade Dreams inbrott i sin turnébuss. Bussen stod parkerad i ett inhägnat industriområde utanför Gullspång då bandet hade semester.

De nominerade dansbanden till Manifestpriset 2015

Årets Manifestnomineringar är offentliggjorda, och de dansband som har chans att vinna Manifestpriset, "de oberoende musikproducenternas Grammis", är...

Förändringar i banden – och musiker sökes!

En del förändringar sker i några dansband, som just nu söker nya medlemmar. Bland annat Martinez, Expanders och Excess byter medlemmar framöver.

Erica i "Så ska det låta" och FÅR JAG LOV!

Ikväll medverkar Drifters sångerska Erica i "Så ska det låta" på SVT1. Vill du veta mer om Erica? FÅR JAG LOV träffar henne i en stor mycket personlig intervju i nästa nummer av FÅR JAG LOV!

Finix - det nya Zlips

Den 6 februari gör Zlips sin sista spelning. Men den 13 februari gör det nya dansbandet Finix sin premiär då tre av Zlips nuvarande medlemmar fortsätter tillsammans med ny trummis.

Ur tidningen: Magisk afton när Lasse Stefanz firade sin monsterbox!

Det började med en formell presskonferens och slutade med en närmast magisk stämning när Lasse Stefanz firade sin unika samlingsbox på Bykrogen utanför Kristianstad. Medarbetare, kollegor, vänner och fans var på plats för att festa med bandet.

Ur tidningen: Mats Rådbergs nya skiva - med en doft av Nashville

Efter tio års tystnad på skivfronten är svensk countrys grand ol' man Mats Rådberg tillbaka med ett nytt album.

"Dallas" är ny i Lasse Stefanz

Nu står det klart vem som blir ny basist i Lasse Stefanz, efter att Henrik "Turbo" Wallrin slutat. Det är Anders "Dallas" Dahlgren som kliver in i bandet.

Black Jack - den kompletta filmmusiken

I lördags var det skådespelaren Helena Bergströms dag i SVT:s "Stjärnorna på slottet". Då visades bland annat klipp från succéfilmen "Black Jack" (1990). När filmen firade 20 år satte Får Jag Lov ihop en Spotifylistan med den kompletta filmmusiken.

Kjelles Dansotek utser Årets album 2014

Det här är sjätte året som Kjelles Dansotek utser årets bästa album. Men i år väljer de även att recensera alla årets albumproduktioner som totalt är 35 stycken.

Zlips lägger ner

Zlips meddelar ikväll att bandet kommer att läggas ner. I ett pressmeddelande berättar kapellmästaren och keyboadisten Matts Nylander om varför och när bandet kommer att göra sin sista spelning.

Ur tidningen: "Hjälp oss få våra pengar"

Vid varje danstillfälle måste arrangören betala en avgift till Stim för att det framförs musik. Nu vädjar etablerade låtskrivare till banden som inte rapporterar: "Snälla, börja liverapportera så vi får lön för vårt arbete!"

Ur tidningen: Streaplers: "Vi är som ett gammalt gott vin"

Vad har Streaplers gemensamt med Lasse Stefanz, Kent och Motörhead? Förutom det uppenbara intresset för musik så sällar sig nu Streaplerskillarna till de kändisar som satt sitt namn på en vinetikett.

Grammisnominerade dansband

På onsdagförmiddagen presenterades alla nominerade artister till Grammis 2015. I kategorin Årets Dansband har följande artister och album nominerats.

Ur tidningen: Peter och Linda lever sin 50-talsdröm!

FÅR JAG LOV har hälsat på hemma hos Peter Larsson i Larz-Kristerz och hans sambo Linda Grannas i deras villa där de lever sin 50-talsdröm.

Turbo slutar i Lasse Stefanz

Basisten i Lasse Stefanz, Henrik "Turbo" Wallrin, 41, har valt att sluta i bandet. Efter 2,5 år sätter han punkt för sin medverkan i orkestern.

Releasefest och skivsläpp för Ninnas

Dansbandet Ninnas släpper den 15 november sitt debutalbum "Tusen vackra dagar" på en releasefest på Enzos Bar i Limhamn/Malmö. Bandet spelar upp till dans mellan 21:00-01:00, inträdet är gratis.
© Egmont Publishing | Annonsera härVåra villkor | Kontakta oss! | Ansvarig utgivare: Diana Thylin