Ö-viksmaran lever vidare

Det är nu klart att den populära och välbesökta Ö-viksmaran kommer att leva vidare. Det är Härnösands Dansbandsfestival i samarbete med Lejonsson som fått det fina hedersuppdraget att föra stafettpinnen vidare då Örnsköldsvik Folkets Park sålts och inte längre kan inhysa arrangemanget. Höstens Mara som går av stapeln 6 och 7 september kommer nu att genomföras på Parkaden i Härnösand. Det blir alltså en flytt 10 mil söderut.

Det var en tid efter att Örnsköldsvik Folkets Park sålts som Härnösands Dansbandsfestival AB, Fredrik Öström, Thomas Falkenström och Danne Strandberg, fick frågan av Programbolaget om att ta över Ö-viksmaran. Öström, Falkenström och Strandberg har nyligen avyttrat Parkaden i Härnösand till nya ägare och den gemensamma tanken från samtliga parter i den affären har hela tiden varit att göra evenemang på Parkaden även i fortsättningen.

- Vi tog kontakt med Lars-Erik Jonsson med bolaget Lejonsson AB, som bland annat är
sommararrangör på Gussjönoret utanför Härnösand, för att få en bra samarbetspartner med god kännedom och erfarenhet för att göra den bästa tänkbara Maran i Härnösand, säger Danne Strandberg.

- Det är ett fint hedersuppdrag att få vara delaktig i flytten av detta anrika evenemang som jag själv så många gånger bevistat, säger Lars-Erik Jonsson.

- Vi känner oss grymt taggade och fulla av energi att bevara och vidareutveckla Marans koncept, säger Fredrik Öström.

- Maran har dragit massor av både tillresta och lokala besökare genom åren till Örnsköldsvik, vi kommer att behålla grunden i själva utförandet och vill rikta evenemanget till en bred målgrupp, fyller Danne Strandberg i.

- Vår ambition är att människor i blandade åldrar ska kunna mötas och trivas tillsammans, ett vitt spektrum publik ska känna sig välkomna till Maran, säger Thomas Falkenström.

Programbolaget som under alla år ansvarat för programsättningen till Örnsköldsvik Folkets Park hade sedan tidigare avtal med de engagerade banden till Maran. Banduppställningen är Blender, Voyage och Martinez som spelar under fredagen, samt Expanders, Zlips och Umbrella som håller i taktpinnen under lördagen.

Arrangörskåren hoppas nu att alla som besökt den klassiska Öviksmaran ska hitta till Parkaden i höst och trivas till max, och att Härnösands hotell- och näringsliv skall stå redo att på bästa sätt ta emot den förväntade tillströmningen av besökare till Härnösand.

För mer info: www.maran.nu

Nyheter

Erik från Zlips till Blender

Gitarristen Jakob Svensson har valt att lämna Blender. Det blir Erik Enstad som tar över efter Jakob. Han är inte helt obekant i dansbandsvärlden eftersom han idag spelar med Zlips.

Medlemsbyten i Per-Håkans och Dreams

Per-Håkans basist Jörgen Hållén har meddelat att han kommer att sluta spela med bandet. Som ny basist i bandet kliver Pierre Nilsson in.

Nystart i Remembers

Dansbandet Remembers meddelar idag att bandets tidigare sångare och saxofonist Kenneth Sandberg har bestämt sig för att sluta. Detta innebär att bandets trummis Mattias Sandberg kommer att ta över sången tillsammans med nyförvärvet Jan-Erik Auvinen.

"Bjud upp" - ny dansbandsgala 2015

Den 20-21 mars 2015 ser ett helt nytt evenemang dagens ljus på Tele2 Arena, dansbandsgalan "Bjud upp". Tillsammans med några av Sveriges mest populära dansband skapas en riktig folkfest med Nordens största dansgolv.

Titanix medverkar i actionfilm

Titanix kommer att medverka i en långfilm som nu börjat spelats in. Den heter "1 procent - den inre rösten" och är en actionfilm om ett motorcykelgäng.

Ingen säker bussparkering - Jenny Saléns ställer in

Jenny Saléns meddelar idag att de inte kommer att spela på Birka den 1-2 april i år. Skälet till detta är att Birka Cruises sedan en tid tillbaka inte kan erbjuda en trygg och säker parkering för orkesterbussarna under engagemangen ombord.

Inbrott i Expanders buss

Måndagen den 24 mars gjorde någon, eller några, inbrott i Expanders turnébuss. Tjuvarna har fått med sig väskor, datorer, tv-spel men framförallt deras värdefulla instrument.

Fullsatt på Parkenmaran!

Under den gångna helgen arrangerades för femte året Parkenmaran i Gävle och arrangören Leif Wibron kan bara sammanfatta det med ett enda ord: Succé!

Skivnyheter i vår

Det är nya skivor på gång nu i vår! Callinaz, Sannex, Streaplers och Martinez är några av dem som släpper nya plattor och som vi listar här.vi några av de skivor som släpps framöver.

Melodifestivalen 2014: Sanna Nielsen vann!

Det blev de svenska tv-tittarna som avgjorde årets Melodifestivalfinal. Med endast två (2) poängs marginal tog Sanna Nielsen hem förstaplatsen, före tvåan Ace Wilder.

Melodifestivalen 2014: Linus och Helena till final!

Det blev Helena Paparizou och Linus Svenning som tog sig vidare till finalen från Andra chansen som avgjordes på lördagskvällen.

Per-Håkans har inskaffat hjärtstartare

I augusti 2012 uppmanade FÅR JAG LOV landets alla orkestrar och arrangörer att - precis som förebilderna i Streaplers gjorde redan 2010 - investera i en HLR-apparat till turnébussen eller dansstället. Per-Håkans är senaste bandet som följt uppmaningen.

Arvingarna och Lasse Stefanz på Eldsjälsgalan

Ikväll medverkar Arvingarna och Lasse Stefanz på den direktsända Eldsjälsgalan. Lasse Stefanz premiärspelar där sin nya låt "Länge leve honky tonk".

Melodifestivlan 2014: Alcazar och Anton Ewald till final!

Det blev Anton Ewald med "Natural" och Alcazar med "Blame it on the disco" som tog sig direkt till finalen av Melodifestivalen 2014 när årets sista deltävling genomfördes ikväll.

Larz-Kristerz blev "Årets band"!

På fredagskvällen anordnades Dalecarlia Music Awards, Dalarnas egen Grammisgala. Där vann Larz-Kristerz pris som "Årets band".

Radio och Lejonsson fördjupar samarbetet

Bandet Radio och Lejonsson fördjupar sitt samarbete. Efter att Radio framgångsrikt debuterat vid Maran i Härnösand så väljer bandet att fördjupa samarbetet med Lars-Erik Jonsson, Lejonsson Nöjesproduktion, som från och med idag tar över bokningsansvaret.

Country: Dwight Yoakam till Sverige & Norge

Countrystjärnan Dwight Yoakam kommer tillbaka till Sverige och Norge i sommar, denna gång med senaste albumet 3 Pears i bagaget.

Elisa's vann grammis!

Elisa's vann ikväll en grammis i kategorin Årets Dansband för sitt album "Be mig! Se mig! Ge mig!". Vi säger givetvis stort grattis till dem!

Förändring i Dreams

Det blir förändring i Dreams framöver. Jens Nilsson har valt att sluta i bandet för att återgå till sitt gamla jobb.

Melodifestivalen 2014: Sanna och Panetoz till final!

I den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2014 som sändes från Linköping ikväll, gick Sanna Nielsen med "Undo" och The Refreshments med "Hallelujah".
© Egmont Tidskrifter | Annonsera härVåra villkor | Kontakta oss! | Ansvarig utgivare: Diana Thylin